KEHYSTÄMISEN MONTA VAIHETTA

Öljyväri maalaus

ÖLJYVÄRIMAALAUS VIIMEISTELLÄÄN KEHYKSELLÄ.

Mikäli teos on valmiiksi pingoitettu kiilakehyksiin tarvitsee vain valita teokseen sopiva kehys.

Jos maalaus on hankittu pelkkänä kankaana, valitaan ensin kehys ja taidekehystäjäsi suorittaa pingottamisen ennen kehystystä.

Akvarelli grafiikka piirrokset

AKVARELLIT, PASTELLIT, GRAFIIKAT JA VALOKUVAT KEHYSTETÄÄN LASIN ALLE.

Teos päällystetään aina lasilla, mutta siten ettei se kosketa suoraan itse työtä.

Kehyksen lisäksi asiakas valitsee teoksen ja lasin väliin sijoitettavan aukkopahvin (passepartout-pahvi, puhekielessä paspa- pahvi), joita löytyy lähes kaikkia mahdollisia värisävyjä.

Jos paspartuuria ei tule, teoksen ja lasin väliin laitetaan ns. korotuslista, jottei lasi kosketa itse teosta.

Teoksen taakse laitetaan suojapahvi, joka pitää teoksen suorana ja sileänä, mutta samalla suojaa sitä pölyltä ja kosteusvaihteluilta.

 Valokuvat voidaan suojalaminoida lasin sijaan. Silloin niihin ei tule paspista.

Esineet

ESINEET VITRIINIIN.

Periaatteessa melkein mitä tahansa voi kehystää.

Lapsen ensimmäiset kengät, jääkiekkopelipaidan, vanhan lp-levyn, morsiuskimpun, vuoden aikana talteen kerätyt viinipullon korkit, piippukokoelman tai vaikkapa rautakaupan mutterivalikoiman.

Esineiden kehystämiselle ainoan rajoituksen asettaa niiden paksuus (mielellään alle 15 cm). Esineille tehdään vitriinikehystys ja useimmiten nekin suojataan lasilla pölyyntymistä vastaan. Aina voi käydä kysymässä, onnistuisiko kehystäminen haluamallesi esineelle. Asiantunteva kehystäjä keksii usein ratkaisun hankalaankin tapaukseen.

Käsityöt

KÄSITYÖT JA NIIDEN KEHYSTÄMINEN.

Käsityöt kannattaa tuoda kehystysliikkeeseen kankaina, niiden pingoittaminen kotioloissa on melko hankalaa ilman asianmukaisia välineitä.

Käsityöt kehystetään samaan tapaan kuin akvarellit ja grafiikat, jotta teos ei pölyttyisi. Käsitöiden kohdalla vaatimus pintalasista ei ole kuitenkaan säilymisen kannalta ehdoton.

Käsityö voidaan kehystää ilman lasiakin, taustapahville pingoitettuna ja kehystettynä. Pintalasi pitää silti käsityönkin kauniimpana huomattavasti kauemmin.